torsdag 12 maj 2016

Lions skänker musikfåtölj

Lions Club Älmhult har för någon månad sedan gjort en av sina lokala satsningar. Till klubben kom en ansökan om en musikfåtölj. Vad är det undrade många i klubben och då kunde lion Denny Josefsson berätta om denna fantastiska uppfinning som ger utmärkt sinnesstimulans.
En "musikfåtölj" är typ en  saccosäck med en bashögtalare inbyggd. Tanken är att de vibrationer som kommer i den när man spelar musik ska kännas i hela kroppen.

Familjen Ibrahim som kommer från Syrien består av Mamma Hadija, pappa Mazin, två döttrar och så tvillingarna med flera svåra funktionshinder (bland annat är de blinda) Kasem och Muhammed. Pappan kom först till Sverige och efter ett tag i Västervik hamnade han i Älmhult. Där har han nu förenats med övriga familjen och därmed givit pojkarna möjlighet att gå i skolan, något som de verkligen uppskattar eftersom de inte hade fått någon skolgång i Syrien. Pojkarna har börjat i särskolan och efter ett års vistelse här har de börjat lära sig svenska. Familjen har uppehållstillstånd och föräldrarna går på SFI medan de två flickorna går i skolan.
Text o foto; Valter Kroon



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar